Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Bandırma Kasaplar Odası Başkanı Şerafettin Çıkar: Bölgemizde hayvancılık çok zayıfladı”

Bandırma Kasaplar Odası Başkanı Şerafettin Çıkar:  Bölgemizde hayvancılık çok zayıfladı”

Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, Bölgemizde hayvancılık çok zayıfladı” dedi.

Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, “Bölgemizde hayvancılık çok zayıfladı” dedi. 1961 yılında Çorum’da doğan, 34 yıldır Bandırma’da olduğunu ve 29 yıldır da baba mesleği kasaplığı sürdürdüğünü belirten, 109 üyeye sahip Odanın başkanlığını yürüten Çıkar, “Kasaplıkta eski kazançlar kalmadı” diye konuştu. 20 yıl süreyle Odanın başkan yardımcılığını yaptıktan sonra başkanlık görevine geldiğine dikkati çeken Çıkar, şunları söyledi:
“Büyük marketlerin et reyonlarının da tüketiciye sunulmasının ardından fiyat istikrarı da ortadan kalktı. Bölgemizde hayvancılık, Gönen ve Biga’ya göre çok daha zayıf. Bu arada ithal olarak gelen karkas et de, ülkemiz hayvancılığı ve bizim için dezavantaj oluşturuyor. Karkas ete karşıyız. Besi danası ithal edilirse buna da bir diyeceğimiz olmaz. Yine ithali yapılan damızlık düvenin gelmesini de yanlış bulmuyoruz.”
Çıkar, Bandırma’da belediyeye ait kasaplar halinin bakımsızlığının giderilmemesi nedeniyle burada sadece 2-3 kasabın kaldığını, diğerlerinin, kentin çeşitli yerlerine taşındığını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false